Lapik loyang dengan kertas parchment atau kertas baking supaya
apabila sejuk nanti mudah dikeluarkan. Che Nom guna loyang berukuran
8"x8".
Potong butter kepada kiub. Panaskan butter di dalam periuk dan di atas api sederhana sehingga cair.
Masukkan serbuk milo, susu pekat dan serbuk koko. Kacau sehingga pekat sebati.
Susun biskut Marie dalam loyang kemudian sendukkan adunan coklat dan sapu rata sebagai lapisan atas.
Susun berselang seli lapis biskut Marie dan adunan coklat sehingga habis.
Sejukkan di dalam peti ais semalaman. Keluarkan dan potong untuk dihidangkan.
Tips:
Jenis butter yang digunakan akan mempengaruhi rasa kek
batik. Che Nom gunakan 1 buku butter jenama Buttercup. Jika guna pure
butter yang mahal, rasa akan lebih berlemak dan rich. Boleh juga jika
digantikan butter dengan majerin, sedap dan tiada sebarang masalah cuma
rasa kek batik akan sedikit berbeza.
Ruangan Komen Anda